Borstprothesen en lingerie

Na een mastectomie kan u kiezen voor een borstprothese.

AMOENA NATURA LIGHT 3S

 

De eerste zes weken heeft u recht op een tijdelijke prothese. Deze lichtgewicht prothese is gemaakt van ademend katoen en gevuld met watten. Ze biedt u de zachtheid die u na uw operatie nodig heeft en helpt u om snel uw zelfvertrouwen terug te vinden. Uw ziekenfonds betaalt deze prothese volledig terug.

Ten vroegste zes weken na uw operatie mag u een eerste voorlopige prothese dragen. Dit is een siliconenprothese die qua gewicht en omvang te vergelijken is met uw gezonde borst. Ze is zacht, soepel en geeft mee met al uw bewegingen. Een goede prothese is niet alleen belangrijk voor het zicht en de esthetiek maar brengt uw lichaam weer in balans en voorkomt rug- en schouderklachten.

Vanaf 1 jaar na uw eerste siliconen prothese hebt u om de twee jaar recht op een definitieve siliconen prothese. Er zijn onder andere standaard, lichtgewicht en kleefprotheses. Onze bandagiste begeleidt u bij het maken van uw keuze en zorgt voor een prothese die past bij uw lichaam en aansluit bij uw levensstijl.

 

Uw ziekenfonds voorziet een tegemoetkoming voor zowel de voorlopige als de definitieve prothese zodat ze in de meeste gevallen zo goed als volledig terugbetaald wordt. U hoeft hen enkel een voorschrift van uw (huis)arts te bezorgen en het attest van aflevering dat u van ons meekrijgt. Per 3 maanden krijgt wie een kleefprothese draagt ook één verzorgingsset (tonic + cleanser) volledig terugbetaald.

 

Meebrengen:

  • voorschrift van uw (huis)arts
  • een effen, strak, lichtgekleurd blousje of t-shirt: handig om te zien of de vorm van de prothese aansluit bij je andere borst
  • partner, zus, dochter of vriendin: Een prothese aanschaffen kan, zeker de eerste keer, een emotionele gebeurtenis zijn. Wat extra steun van iemand waarbij u zich op uw gemak voelt kan op zo’n moment erg welkom zijn.

 

U kan bij ons ook terecht voor aangepaste lingerie en badmode. Beha’s, bikini’s, tankini’s en badpakken; allemaal voorzien van ingewerkte rekbare hoesjes voor uw borstprothese.

 

 

Jamu-BP-paars      Keita tankini       Pippa      LARA_0752      MONA_0568_CHAMPAGNE